terrorgyanú

2020.01.03. 16:01

Lelőttek egy késes támadót Párizs mellett

A késes támadás a Párizstól hét kilométerre délre fekvő Villejuif településen történt nem sokkal délután két óra után pénteken.

Villejuif, 2020. január 3. Rendõrök a Párizs közelében fekvõ Hautes-Bruyeres parkban, Villejuifben elkövetett késelés helyszínén 2020. január 3-án. Egy ember életét vesztette, több megsebesült, amikor egy férfi rátámadt a parkban lévõkre. Az elkövetõt a rendõrök agyonlõtték. MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Christophe Petit Tesson

Terrorgyanús támadás történt Párizs közelében, Villejuif településen négy embert megkéseltek. A rendőrség lelőtte a támadót, akin egyes sajtóértesülések szerint robbanómellény is volt – írja a BBC értesülései nyomán az Origo. A Le Figaro ezzel szemben úgy tudja, hogy nem volt rajta robbanómellény, viszont a gyilkos közelében rengeteg robbanóanyagot találtak.

A BBC szerint két, a bfmtv.com szerint egy ember halt meg. A Le Parisien információi szerint

a halott áldozat egy férfi, aki a testével védte a feleségét, ugyanis a nőt akarta megszúrni a gyilkos.

Villejuif az egyik legközelebbi párizsi előváros (a párizsi belvárost érintő metróval is meg lehet közelíteni), nem is a legrosszabb közbiztonságú, azaz nem a legveszélyesebbnek tartott 93-as megyéhez tartozik az Origo szerint.

A bűnöző a Le Figaro szerint menekülni próbált, hosszan üldözték a rendőrök, amikor lelőtték. A gyilkos csomagjában, egyes hírek szerint a késelés helyszínén, de mindenképpen a gyilkoshoz köthetően robbanóanyagot találtak.

Az is biztos, hogy úgynevezett bombaelhárító-egységek érkeztek Villejuif-be.

A helyi rendőrség arra kéri a lakosokat, hogy kerüljék el a támadás helyszínéül szolgáló Hautes-Bruyères State Park környékét.

Bár a francia médiumok kerülik a terrortámadás kifejezést, a Les Valeurs Actuelles (VA) hetilap négy óra körül azt írta, hogy vannak szemtanúk, akik szerint djellabát viselt a gyilkost és Allah akbart rikácsolt. Ez alapján tehát a késelés valóban terrortámadás volt.

A rendőrség nem zárja ki, hogy a gyilkosnak volt egy társa is, őt keresik – tudta meg a V4NA hírügynökség tudósítójától az Origo.

Borítókép: Rendőrök a Párizs közelében fekvő Hautes-Bruyeres parkban, Villejuifben elkövetett késelés helyszínén 2020. január 3-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában