Trianon 100

2020.05.31. 20:02

Lemondott a jobbikos, mert megemlékezett Trianonról

Elek városának jobbikos aktivistája azt írta Facebookon, hogy nem a megfelelő módját választotta a megemlékezésnek.

Lemondott a Jobbikban betöltött pozícióiról Vágási Pál, a párt Elek városában működő volt választókerületi munkatársa – írja a Magyar Nemzet.

A politikai aktivista, Jobbik-tag Vágási azért döntött így, mert szerinte a párt értékrendjébe nem fért bele, hogy a település öt helyszínen felfestette a járdára: „Trianon 1920.06.04.”

Vágási Pál még csütörtökön jelentetett meg egy közleményt Facebook-oldalán, amelyben elmesélte tette hátterét:

Az általam festett és a városközpontban található Trianon 1920.06.04. fekete feliratú megemlékező aszfaltmintát természetesen én helyeztem el, erről közösségi oldalamon is beszámoltam kép formájában. Az öt különböző helyre festett minta szimbolizálja az öt elcsatolt területet, Őrvidéket, Felvidéket, Délvidéket, Kárpátalját és Erdélyt. A feliratok készítése kizárólag a megemlékezést szimbolizálja még akkor is, ha nem a legesztétikusabb formáját választottam ennek. A feliratok felfestését követő másnap Szelezsán György polgármester úr telefonon keresett meg, majd ezt követően megállapodtunk, hogy június 5-én eltávolítom a feliratokat – írta az aktivista, majd szombat délután újra posztolt, mégpedig azt, hogy idő előtt megkezdte feliratok eltávolítását.

Vasárnap délelőtt pedig már egy egészen szürreális poszttal jelentkezett, amelyben azt írta, hogy hibát követett el a Trianon-feliratok felfestésével.

Senkiben sem szerettem volna megbotránkoztatást kelteni, vagy városunkat ezzel megrongálni, sem másokat hasonlóra biztatni – írta Vágási, majd bejelentette, hogy tettével rossz fényt vetett a Jobbik Magyarországért Mozgalomra, amely „nem egy következmények nélküli párt” és a Jobbikban betöltött minden posztjáról lemondott.

Az ügy azért keltett nagy érdeklődést, mert Jakab Péter, a Jobbik elnöke szembemenve pártja évtizedes hagyományaival a határon túli magyarság ellenében politizál. A Jobbik parlamenti frakciójából kilépő Farkas Gergely és Sneider Tamás is felhozta, hogy nemrég a párt elnöke kikelt a határon túliaknak nyújtott segítség ellen.

Szombaton feloszlott a párt zalaegerszegi szervezete, mivel abból kilépett két párttag és ezzel a csoport létszáma a párt szabályzatában meghatározott minimum alá csökkent. A két távozó döntését Jakab Péter politikai bosszúhadjáratával indokolta, mondván nem hajlandóak asszisztálni ehhez a diktatúrához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában