98 emberrel a fedélzeten

2019.12.27. 07:02

Lezuhant egy utasszállító gép Kazahsztánban

Felszállás közben zuhant vissza a repülőgép 98 emberrel a fedélzetén pénteken. A szerencsétlenségnek legalább 15 halálos és 66 sérült áldozata van, a sérültek közül 50-nek az állapota nagyon súlyos. Minden túlélőt kórházba szállítottak – közölték a kazah hatóságok.

ALMATY, KAZAKHSTAN - DECEMBER 27: (----EDITORIAL USE ONLY – MANDATORY CREDIT - "COMMITTEE FOR EMERGENCY SITUATIONS OF KAZAKHSTAN / HANDOUT" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) A photo shows the wreckage of a passenger plane after it crashed on December 27, 2019 in Almaty, Kazakhstan. At least nine people were killed and nine others injured early Friday when a passenger plane crashed during takeoff in Kazakhstan. Rescue efforts are underway at the scene. Committee for Emergency Situations of Kazakhstan / Handout / Anadolu Agency

Forrás: AFP / Anadolu Agency / Handout

Fotó: Anadolu Agency

A Bek Air kazah légitársaság gépe Almati repülőteréről próbált felszállni – a fővárosba, Nurszultanba tartott -, ám veszített magasságából, majd visszaérve a földre áttört egy betonkerítést, és nekiment egy kisebb épületnek – közölte a kazah légügyi hatóság.

 

A Fokker 100 típusú gépen 93 utas és 5 fős személyzet tartózkodott.

Egy túlélő a Tengrinews hírportálnak azt mondta: a gép oldalra dőlve emelkedett, és egy erős zaj hallatszott, mielőtt elkezdett süllyedni.

A hatóságok egyelőre nem közöltek semmit a baleset okáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában