Nézetkülönbség az otthonteremtésről

2018.10.16. 15:40

LMP: a lakástakarékpénztárak „beszántása” a társadalom ellen való

A párt frakcióvezető-helyettese, Csárdi Antal kijelentette: a döntés tovább növeli a lakhatási válságot.

Csárdi Antal kedden, a pénztári befizetések mellé járó állami támogatás kivezetéséről szóló országgyűlési döntés után, sajtótájékoztatón hatékonynak nevezte a jelenlegi, öngondoskodást segítő rendszert, amelyet azonban az állami támogatás elvonása „tartalmában kinulláz”.

A jövőben egy átlagos család nem tud majd érdemben takarékoskodni és a társasházak, szövetkezeti lakások felújítása is nehezebb lesz

- mondta.

Kijelentette: ha a pénztárak valóban extraprofitot termelnek, akkor azt a kétharmados parlamenti többséggel rendelkező kormányoldalnak szabályoznia kellett volna. A támogatás elvonásával azonban a kormány szerinte amellett tett hitet, hogy a társadalom leggazdagabb 10 százalékát képviseli, ami „nemzeti tragédia”.

Hangot adott azon véleményének, hogy

a döntéssel az úgynevezett „lakáslottó” versenytársát semmisítették meg.

A politikus kérdést kapott azon sajtóhírrel kapcsolatban, amely szerint Mészáros Lőrinc vállalkozó cégei az elmúlt három évben 96 milliárd forinttal nagyobb összegért nyertek el közbeszerzéseket, mint azok becsült értéke volt. Csárdi Antal kijelentette: itt valószínűleg megáll a hűtlen kezelés gyanúja, és ahol ezt bizonyítottnak látják, ott feljelentést tesznek majd. Azt is mondta: korrupció nélkül ilyen rövid idő alatt nem lehet úgy meggazdagodni, mint Mészáros Lőrinc tette.

A szintén kedden elfogadott, a Sargentini-jelentést elítélő országgyűlési határozatról azt mondta:

az eredeti jelentéssel kapcsolatban az LMP akkor járt el felelősen az Európai Parlamentben, amikor „nem ült fel a bohócautóra”, vagyis nem szavazta meg azt,

de annak jelentős része mégis létező problémára hívja fel a figyelmet. Ezért nem szavazta meg pártja az azt elítélő határozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában