prostitúció

2018.04.20. 07:25

Magyar lányokat futtattak Svájcban

A svájci-magyar bűnbanda tagjai majdnem a lányok összes pénzét elvették.

Svájcban és Magyarországon is lecsaptak a rendőrök egy prostituáltakat futtató társaság ellen, négyen közülük őrizetben vannak – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság péntek reggel a police.hu oldalon.

Bűnszervezetben elkövetett üzletszerű kerítés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt nyomoz R. János és társai ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

Az eddigi adatok szerint a 47 éves férfi bűntársával, a 41 éves M. Ibolyával tavaly júliustól szervezte és irányította magyar nők Svájcba utaztatását, hogy ott prostituáltként dolgoztassa őket. A banda tagjai szerezték a kuncsaftokat és vitték a lányokat hozzájuk. A megkeresett pénz nagy részét elvették a prostituáltaktól és abból tartották el magukat.

Az NNI az ügyben széleskörűen együttműködött – az Europol és az Eurojust közvetítésével – a Bern kantoni rendőrséggel. Ennek eredményeként április 17-én összehangolt akció keretében Nyírteleken elfogták R. Jánost és M. Ibolyát, Táton pedig a 32 éves V. Gergőt, aki a lányokat külföldre fuvarozta.

A gyanúsítottak közül R. Jánost és M. Ibolyát őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat, V. Gergő szabadlábon védekezhet.

A berni rendőrség két magyar és egy svájci állampolgár ellen folytat hasonló eljárást. Két gyanúsítottat ott is előzetes letartóztatásba helyeztek, eggyel szemben pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el – olvasható az ORFK közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában