járványügy

2020.11.02. 17:42

Magyarország Kínával, Oroszországgal és Izraellel is egyeztet az oltóanyagvásárlásról

Világszerte egyre riasztóbbak a koronavírus-adatok. Bár egyelőre még több a kérdés, mint a biztos válasz a világjárvány kapcsán, egy ügyben konszenzus van – talán – az egész tudományos világban: az oltás jelentheti az áttörést a védekezés sikeressége szempontjából – közölte Szijjártó Péter.

„A világ számos helyén zajlanak kutató munkák, amelyek jelenleg különböző fázisokban vannak.

Oroszországban és Kínában már a tesztelés harmadik szakaszánál tartanak, így könnyen lehet, hogy heteken vagy néhány hónapon belül lehetőség nyílik oltóanyag vásárlására ezekből az országokból”

- mondta a külügyminiszter a Facebookon.

„Az ehhez szükséges egyeztetéseket megkezdtük, pénteken és ma telefonon egyeztettem Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszterrel valamint Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszterrel, akikkel megállapodtunk, hogy

folyamatos kapcsolatot tartunk fenn a teszteredményekkel, az engedélyezési eljárásokkal és a széleskörű egészségügyi felhasználással kapcsolatos kérdések tisztázása érdekében.

Mindemellett felvettük a kapcsolatot az izraeli illetékesekkel is, hiszen Izraelben is zajlanak kutatások a vakcina kifejlesztése érdekében.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában