biztonság

2018.03.28. 06:59

Hozzánk költözik egy svéd politikus

Kent Ekeroth radikális döntést hozott.

Politician of the nationalist Sweden Democrats (SD), Kent Ekeroth, addresses on June 28, 2011 a Swedish parliamentary assembly on border controls within European countries.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: JANERIK HENRIKSSON

A svéd parlamenti képviselő lekerült a bevándorlásellenes Svéd Demokraták pártlistájáról. A politikus bejelentette, nem is indul az idei választásokon, hiszen Magyarországra költözik. Ezt azzal indokolta, hogy a skandináv országban már elviselhetetlen a migránsok okozta állapot, hazánkban ebből pedig mit sem érezni – írja a 888.hu.

Svédországnak van mit tanulnia Magyarországtól. Náluk nincs bevándorlásprobléma és ez a legfontosabb – mondta a Svenska Dagbladet svéd lapnak Ekeroth. A politikus kifejtette, mennyire örül annak, hogy Magyarország különösen nagy figyelmet fordít kultúrájának megőrzésére.

Svédországban szeptemberben tartanak választásokat, melynek központi témája a migráció.

Amint lejár a parlamenti mandátumom, Magyarországra fogok költözni, emiatt az ősszel már nem indulok, ezért nem szerepelek a párt listáján – közölte Ekeroth.

Borítókép: Kent Ekeroth svéd parlamenti képviselő

Forrás: AFP/Janerik Henriksson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában