elhelyezkedés

2018.10.16. 22:51

Maruzsa: az uniós átlag feletti a magyar fiatalok foglalkoztatottsági mutatója

Tíz évvel ezelőtt nagyjából 800-an kezdtek gyógypedagógus tanulmányokat, tavaly pedig 1700 hallgatót vettek fel erre a területre.

Az európai uniós átlagnál magasabb, 84 százalékos a magyar fiatalok foglalkoztatottsági mutatója – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Maruzsa Zoltán, akit egy oktatásügyi jelentésről, az Európai Bizottság által közzétett Education and Training Monitor 2018 kiadványról kérdeztek, azt mondta: az elhelyezkedés, a végzést követő foglalkoztatás mutatójában a magyarországi adat 4 százalékkal jobb az EU-s átlagnál, amely valamivel 80 százalék fölötti.

A helyettes államtitkár kitért arra is, hogy tíz évvel ezelőtt nagyjából 800-an kezdtek gyógypedagógus tanulmányokat, tavaly pedig 1700 hallgatót vettek fel erre a területre. Megjegyezte, tavaly indult ilyen képzés Nyíregyházán és Debrecenben is.

Úgy fogalmazott: olyan oktatási rendszer a cél, amely sokszínű, és amelyben a hátrányok kompenzációját tudják erősíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában