Niedermüller-ügy

2020.01.29. 20:19

Máskor is a keresztények és a magyarság ellen hergelt a DK-s politikus

Niedermüller Péter pár napja rémisztő képződménynek nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket. De nem ez volt az első eset, hogy gyalázkodó megjegyzéseket tett a magyarságra és a kereszténységre.

Budapest, 2017. május 6. Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, EP-képviselõ és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke (b) az Új Köztársaságért Alapítvány és a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége Európai Parlamenti Képviselõcsoportja Európa jövõje címû konferenciáján tartott budapesti sajtótájékoztatón 2017. május 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Demokratikus Koalíció budapest-erzsébetvárosi polgármestere már évekkel ezelőtt a katolikus iskolák elleni hergeléssel töltötte szabadidejét – hívja fel rá a figyelmet a Mandiner. Az ellenzéki városvezető korábbi Facebook-profilján általánosítva, az összes katolikus iskolát vádolta pedofíliával, amikor egy olyan útjelző táblát posztolt a közösségi oldalon, amelyen kisgyermekek menekülnek egy pap elől. Niedermüller Péter (profilja szerint Peter Niedermueller) azt írta a képhez hozzászólásként: „Vigyázat! Katolikus iskola.”

Niedermüller Péter egyik posztja a katolikus iskolákat gyalázta
Fotó: Facebook / mandiner.hu

 

A Mandiner a Niedermüller-féle posztok között olyat is talált, amelyek a magyar zenére, a magyar nyelve és a magyarságra tesznek rosszalló megjegyzéseket.

Fotó: Facebook / mandiner.hu

A polgármester 2012-ben, egy petíciós aláírásgyűjtés apropóján még csak arra panaszkodott, hogy „lassan nehezemre esik magyarul írni”, fél évvel később már „mélymagyarozó” hangulatban tette közzé félelmét közösségi oldalán, ahogy fogalmazott: „Itt vannak és »senki se pisszen«...”

Fotó: Facebook / mandiner.hu

Niedermüller Péter azonban itt sem állt meg. Még ugyanebben az évben a magyar zene kapcsán is véleményt nyilvánított: „Kell-e, hogy magyar legyen a zene...?” – tette fel a kérdést közösségi oldalán, a Heti Válasz cikkének megosztásakor.

Fotó: Facebook / mandiner.hu

Amint azt korábban megírtuk, óriási közfelháborodást keltett Niedermüller Péter budapest-erzsébetvárosi polgármester múlt heti nyilatkozata, amelyben azt mondta:

„Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, hogy ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, amiket ugye fölsoroltunk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény a középen. Ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük, bocsánatot kérek. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.”

A polgármester kijelentése után tüntetést szerveznek az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal elé január 30-án, csütörtökön 17 órától.

Borítókép: Niedermüller Péter (j) és Gyurcsány Ferenc (b) az Új Köztársaságért Alapítvány és a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége Európai Parlamenti Képviselőcsoportja egy korábbi sajtótájékoztatóján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában