Koronavírus

2021.02.03. 18:27

Megkapta a második adag oltást Ferenc pápa

Megkapta szerdán a koronavírus elleni védőoltás második adagját a 84 éves Ferenc pápa, aki immár védettnek számít – közölte Matteo Bruni vatikáni szóvivő.

A katolikus egyházfő szerda reggel – három héttel az első adag után – kapta meg a Pfizer-BioNTech vakcina második dózisát a Vatikán területén található, VI. Pálról elnevezett audiencia-terem előcsarnokában kialakított oltóállomáson

– részletezte a szóvivő.

A vatikánvárosi egészségügyi és higiéniai igazgatóság közel 10 ezer adagot különített el a Pfizer-BioNTech vakcinájából az oltási programhoz, amely január 13-án kezdődött meg a Vatikán körülbelül 3000 alkalmazottja és 800 lakosa között. A többi országhoz hasonlóan először az egészségügyi személyzetet és az időseket oltották be.

A pápa már korábban jelezte, hogy be fogja oltatni magát a koronavírussal szemben.

„Úgy gondolom, hogy ez erkölcsileg mindenkinek kötelessége. Az oltás erkölcsi döntés, amely nem csak az oltott személy, de mások életét is érinti”

– fogalmazott a katolikus egyházfő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában