Ország-világ

2021.06.25. 19:54

Szomáliai származású férfi késelt a németországi Würzburgban, hárman meghaltak

A feltételezett merénylőt elfogták.

A Bajorország tartományi város rendőrségének tájékoztatása szerint a feltételezett elkövető egy Würzburgban élő, 24 éves szomáliai származású fiatalember.

Három embert megölt, több embert megsebesített. A rendőrök leterítették egy lövéssel, nincs életveszélyben. Nincsenek arra utaló jelek, hogy lettek volna társai

- közölte a rendőrség.

Egyben kérték, hogy senki ne terjesszen felvételeket a würzburgi belvárosban történt esetről. „Kérjük, tiszteljétek az áldozatok magánszféráját” – írták a Twitteren.

Markus Söder bajor tartományi miniszterelnök ugyancsak a Twitteren azt írta, hogy kormánya együtt gyászol az áldozatok hozzátartozóival, és reménykedik a sebesültek felépülésében. Mint írta, köszönet illeti a rendőrséget a gyors beavatkozásért, és „nagy köszönet és tisztelet a sok polgárnak, akik elszántan szembeszálltak az elkövetővel”.

A Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaság rendőrségi forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy a feltételezett elkövető pszichikailag zavart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában