bűnügy

2020.09.18. 17:57

Megölte és kútba dobta lakótársát, letartóztatták

A bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint szeptember 12-én megölte a lakótársát, majd a holttestet egy kútba dobta – tájékoztatta a bíróság szóvivője pénteken az MTI-t.

A gyanúsítottal szemben emberölés miatt indult eljárás, mely bűncselekmény akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – emlékeztetett Horváth Dóra.

Felidézte, hogy a gyanúsított és a sértett férfi egy ingatlan területén, de külön lakrészben élt Miskolcon.

Szeptember 12-én együtt italoztak, majd a gyanúsított ezidáig ismeretlen okból a sértettre támadt, többször megütötte és megszúrta, majd a holttestet ágyneműbe csomagolta és az udvaron lévő kútba dobta.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés súlyosságára tekintettel megalapozottan feltételezhető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén elrejtőzne, illetve veszélyeztetné a bizonyítási eljárás lefolytatását.

Továbbá a gyanúsított személyi körülményeire figyelemmel az sem zárható ki, hogy újabb bűncselekményt követne el – közölte a szóvivő.

Ezért döntött a bíróság arról, hogy október 18-ig elrendeli a gyanúsított letartóztatását – tette hozzá.

A bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában