szorul a hurok

2018.02.15. 19:05

Megszállták a rendőrök a Szcientológia Egyház székházát

Az NNI személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A Készenléti Rendőrség járőrei a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felkérésére a NAV által folytatott eljárás biztosítási feladatát látják el a Magyarországi Szcientológia Egyház budapesti központjánál – közölte a rendőrség csütörtök délután.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata arra reagált, hogy sajtóhírek szerint a rendőrök csütörtök reggel ismét kimentek a szcientológiai egyház XIII. kerületi, Váci úti székházához.

Mint arról beszámoltunk korábban, tavaly ősszel a NAV zár alá vette a szcientológusok budapesti, Váci úti ingatlanát, és 40 milliós bírságot szabtak ki az egyházra és központi szervezetére.

A hirado.hu is emlékeztetett arra, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai tavaly októberben tartottak házkutatást a szcientológusok Váci úti központjában, miután a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz több panasz érkezett olyan magánszemélyektől, akik korábban az „egyház” tagjai voltak, vagy más módon kapcsolatba kerültek a hivatalos egyházként el nem ismert „szektariánus csoportosulással”.

Az NNI személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Borítókép: MTI / Mihádák Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában