terroristák

2018.01.24. 09:14

Megtámadták a Save the Children irodáját Kelet-Afganisztánban

Az afgán biztonsági erők felvették a harcot a támadókkal, az összecsapás még tart a pakisztáni határ közelében található Nangarhar tartomány székhelyén, Dzsalalábádban. 11 ember megsebesült – közölték helyi tisztviselők.

Dzsalalábád, 2018. január 24. Az afgán biztonsági szolgálat tagjai a Save the Children nemzetközi segélyszervezet dzsalalábádi irodájánál 2018. január 24-én, miután fegyveresek megtámadták az épületet. Először egy öngyilkos merénylő működésbe hozta a testére erősített pokolgépet a szervezet irodájának épülete előtt. A robbanásban számos közelben parkoló jármű lángba borult. Ezután fegyveresek törtek rá az irodára. Eddig 11 ember sebesült meg és került kórházba. (MTI/EPA/Ghulamullah Habibi)

Attaullah Hugjani tartományi szóvivő elmondta, előbb egy öngyilkos merénylő működésbe hozta a testére erősített pokolgépet a szervezet irodájának épülete előtt. A robbanásban számos közelben parkoló jármű lángba borult. Ezután fegyveresek törtek rá az irodára. Eddig 11 ember sebesült meg és került kórházba.

Magukat megnevezni nem kívánó források szerint mintegy százan dolgoznak az irodában. A környéken számos ilyen szervezetnek van hivatala, de kormányhivatalok is találhatók ott. Elképzelhető, hogy nem is a Save the Children volt az igazi célpont.

Szemtanúk elmondták, hogy a környéken még mindig fegyverropogás hallatszik.

A Save the Children egyike a legnagyobb segélyszervezeteknek Afganisztánban. A nem kormányzati szervezet számos afgán tartományban tevékenykedik évtizedek óta, főképpen az egészségügy és az oktatást területén nyújt támogatást gyerekeknek és anyáknak.

Borítófotó: Az afgán biztonsági szolgálat tagjai a Save the Children nemzetközi segélyszervezet dzsalalábádi irodájánál 2018. január 24-én, miután fegyveresek megtámadták az épületet. (MTI/EPA/Ghulamullah Habibi)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában