hogy lehetséges?

2018.11.27. 15:29

Milliomosként szabadul az olaszliszkai lincselő

Miközben a brutálisan meggyilkolt Szögi Lajos családja egy fillért sem látott a megítélt kártérítésből, az elsőrendű vádlottként 17 évre ítélt lincselő jövő júliusban kiszabadulhat – méghozzá gazdag emberként.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Vajda János

Több mint száznegyven ütés, rúgás, taposás érte a tiszavasvári tanár, Szögi Lajos fejét, a megvadult tömeg a kislányai előtt verte halálra a köztiszteletben álló pedagógust. Az olaszliszkai lincselés az elmúlt évtizedek legbestiálisabb cselekedeteként íródott a magyar kriminalisztika történetébe.

2006. október 15-én a földrajz-biológia szakos tanár két kislányával, az ötéves Zsófival és a 14 esztendős Emesével tartott hazafelé, amikor kocsijával elsodort egy 11 éves olaszliszkai kislányt, H. Kittyt. Bár a gyermeknek nem esett komoly baja, az összegyűlt rokonok, ismerősök kislányai előtt végeztek Szögi Lajossal. A bíróság összesen nyolc embert ítélt el az ügyben. Az elsőrendű vádlott, H. Kitty bátyja, ifjú H. Dezső 17 év, hárman életfogytig tartó fegyházbüntetést kaptak.

Az EchoTV Razzia című műsora úgy értesült: ifj. H. Dezsőnek rossz tartási körülményei miatt most ötmillió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság. A kedden 20 óra 35 perckor kezdődő műsor riportjából egyéb részletek is kiderülnek.

A Bors pedig megtudta: bár a férfi alapesetben 2023-ban szabadulhatna, jó magaviseletéért már akár jövő júliusban megnyílhat a börtön kapuja. Ifjabb H. Dezsőt pillanatnyilag a szegedi Csillag börtönben őrzik, akárcsak apját, aki viszont életfogytiglanit kapott.

A Bors telefonon érte utol Szögi Lajos édesapját, aki keserűen értesült a hírről.

Mi bezzeg a mai napig semmit sem kaptunk a nekünk megítélt kártérítésből. Mást nem tehetünk, türelmesen várunk. Talán az ükunokánk hozzájut a pénzhez – mondta idősebb Szögi Lajos.

2009. március 11-én az áldozatot szimbolizáló bábu mellett állnak a vádlottak és börtönőrök Olaszliszkán, ahol megkezdődött Szögi Lajos megölésének helyszíni tárgyalása. A tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 2006. október 15-én.

Forrás: MTI Fotó/Vajda János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában