Akkor kihez imádkozik?

2021.05.07. 11:10

Minden benne volt Biden imával kapcsolatos nyilatkozatában, csak Isten nem

Az imádság nemzeti napja alkalmából adott ki nyilatkozatot az amerikai elnök csütörtökön, amelyben írt a faji igazságosságról és a klímaváltozásról, Isten nevét azonban egyszer sem említette meg.

US President Joe Biden delivers remarks on the American Rescue Plan in the State Dining Room of the White House on May 5, 2021. (Photo by Nicholas Kamm / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Nicholas Kamm

Az imádság nemzeti napja (National Day of Prayer) volt csütörtökön az Egyesült Államokban, amelynek alkalmából Joe Biden amerikai elnök nyilatkozatot tett közzé. Ebben több mindenről szót ejtett, mint például arról, hogy mekkora szükség van az imára, hiszen hányszor segített már az embereken. Ezenkívül az elnök megemlítette a szólás- és vallásszabadságot, valamint az imák gyógyító hatását. Arról is írt, hogy jelenleg milyen válsággal kell szembenézniük az embereknek, például a járvánnyal, a faji igazságosság kérdéseivel és a klímaváltozással, ezek esetében pedig az imák adhatnak reményt.

Isten nevét azonban egyetlen egy alkalommal sem említette meg Biden

- ismertette a V4NA hírügynökség.

President Biden's National Day of Prayer proclamation mentioned „climate change” and „racial justice”

It did not mention Godhttps://t.co/gMgC5HLqq4

Ezt többen is észrevették és kifogásolták a közösségi médiában vagy más felületeken. Például " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Ted Cruz texasi szenátor vagy Franklin Graham tiszteletes. Utóbbi a Fox News adásában reagált Biden nyilatkozatára, és azt mondta, hogy az imádság nemzeti napján Istent kell megszólítani, mert nincs más, akihez imádkozni lehetne.

A New York Post összehasonlítása szerint tavaly, amikor még Donald Trump korábbi republikánus elnök adta ki a nyilatkozatot, nyolc alkalommal volt megemlítve Isten, további három helyen pedig idézetben szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában