bűnözés

2019.01.13. 14:05

Nagyszabású razziát tartottak Németországban közel-keleti klánok ellen

Az akcióban nagyjából 1300 rendőr vett részt.

Hatalmas razziát tartottak a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban vasárnapra virradóra közel-keleti bűnözői csoportok, úgynevezett klánok ellen.

Az akcióban nagyjából 1300 rendőr vett részt, több nagyvárosban – a többi között Bochumban, Dortmundban, Duisburgban és Essenben – tartottak ellenőrzést fogadóirodákban, kávézókban, teázókban, vízipipa (shisha) bárokban.

Az úgynevezett klánbűnözés elleni harc történetének legnagyobb szabású észak-rajna-vesztfáliai műveletét Herbert Reul tartományi belügyminiszter az egyik helyszínen személyesen követette.

A razzia jelzi, hogy „nagyon következetesen és folyamatosan érvényesítjük a zéró tolerancia elvét, a klánok bűnöző tagjainak érezniük kell, hogy soha sehol nem hagyjuk békén őket” – nyilatkozott a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa.

A razzia szombat késő este kezdődött és vasárnap reggelig tartott. Eredményeit vasárnap nap közben ismertetik.

A bűnöző klánok azután alakultak ki, hogy a nyolcvanas években jelentős számban menekültek emberek Libanonból a polgárháború (1975-1990) elől az akkori Nyugat-Németországba.

A felnőttek évekig nem vállalhattak munkát, gyermekeikre nem vonatkozott az iskolakötelezettség. A bűnöző életmód főként ennek hatására terjedt el körükben. A klánok a szervezett bűnözés több területén, köztük a kábítószer-kereskedelemben és a prostitúcióban érdekeltek. Jelenlétük Észak-Rajna-Vesztfália nagyvárosaira és Berlin nyugati részére jellemző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában