12 milliárd forintot ér

2021.04.23. 18:43

Négy tonna marihuánát foglaltak le egy görög kikötőben

Több mint négy tonna marihuánát foglaltak le Pireusz kikötőjében egy konténerben – közölték a görög bűnüldözési hatóságok pénteken.

A szállítmány Libanonból Szlovákiába tartott.

A drog feketepiaci ára nagyjából 33 millió euró (12 milliárd forint) – értesült az ERT görög közszolgálati televízió még csütörtökön a pénzügyminisztériumra hivatkozva.

A konténer vasúton jutott volna el Szlovákiába. A drogról a görög hatóságok Athénban működő amerikai nyomozóktól kaptak fülest.

Egyelőre nem ismert ki, hogy ki állhat a drogszállítmány mögött és az ügyben még nem voltak őrizetbe vételek.

Délkelet-Európa a marihuána-csempészet egyik központjának számít a kontinensen.

A nap folyamán az osztrák rendőrség is drogfogásról tett bejelentést. A tájékoztatás szerint 2,5 millió euró (csaknem egymilliárd forint) értékben sikerült hasist lefoglalni egy teherautó átkutatása során.

A kábítószert egy csempéket szállító teherautóban rejtették el, amely Spanyolországból tartott Svédországba. A járművet a német-osztrák határon található Kufstein településen tartóztatták fel.

A gyanús járművet rendőrségi kutyákkal vizsgáltatták át, és így bukkantak az összesen 261 kilogramm kábítószerre. Az osztrák rendőrség szerint a 47 éves sofőr állítását, hogy nem tudott a rejtett rakományról hitelt érdemlőnek találták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában