Katasztrófa

2021.07.30. 14:35

Négyre emelkedett a török bozóttüzek halottainak száma

Péntekre négyre emelkedett Törökországban a bozóttüzek halálos áldozatainak száma – tudatták a helyi hatóságok.

A tűzoltók már harmadik napja küzdenek a lángokkal, amelyek 17 tartományban több mint hatvan helyen csaptak fel. Az oltásban négyezer ember, három repülőgép, 38 helikopter és kilenc drón vesz részt. Tucatnyi faluból kiköltöztették a laskosokat és néhány szállodából is a vendégeket meg a személyzetet az Égei- és a Földközi-tenger partján, olyan helyeken, amelyek igen népszerűek a külföldi üdülők körében.

A lángoló növényzet miatt haszon- és vadállatok egyaránt elpusztultak, jókora termőterületek perzselődtek fel. Egyes településeken megszűnt az áramszolgáltatás.

Közben megindult a nyomozás a tüzek keletkezésének okáról, és három embert őrizetbe vettek.

A térség más területein is lángol több helyen a növényzet. Görögországban negyven tüzet jelentettek az elmúlt 24 órában. Kedden Athéntól északra leégett egy fenyőerdő és otthonok tucatjait érte tűzkár, mielőtt sikerült megfékezni a lángokat.

Libanon északi, hegyvidéki részén szintén nagy területen pusztított tűz fenyvesekben. Az oltás során legalább egy tűzoltó meghalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában