Ország-világ

2021.01.02. 12:03

Nem kell illetéket fizetni a csokkal vásárolt ingatlanok esetében (videó)

Januártól nem kell illetéket fizetni a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) vásárolt ingatlanok esetében – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton a Facebook-oldalán.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az otthonteremtési program újabb nagyszabású eleméről tartott sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szalay utcai épületében 2020. október 28-án.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Novák Katalin a videóban azt mondta, hogy január 1-jén elindult Magyarország legnagyobb otthonteremtési programja, amelynek egyik eleme, hogy azoknak, akik csokot vesznek igénybe új vagy használt ingatlan vásárlásához, nem kell illetéket fizetniük.

Ez egy nettó 40 millió forintos ingatlan esetében az áfa 27 százalékról 5 százalékra csökkentésével és az áfa visszaigénylésének lehetőségével együtt több mint 10 millió forintos megtakarítást jelenthet emelte ki.

A miniszter emlékeztetett: a csokot új vagy használt ingatlan vásárlásához és építkezésre egyaránt szinte mindenki igényelheti, aki gyermeket nevel vagy szeretne. Meglévő gyermek esetén nincs életkori határ tette hozzá Novák Katalin.

Borítókép: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az otthonteremtési program újabb nagyszabású eleméről tartott sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szalay utcai épületében 2020. október 28-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában