felmérés

2019.05.21. 12:58

Nem törődnek az unió vezetői az emberekkel

Az uniós állampolgárok jelentős része egyetért abban, hogy Brüsszel egyik legfőbb célja, hogy még jobban kitömje mecénásai, politikusai és lobbistái zsebét.

Nem törődnek az EU vezetői az állampolgárokkal vagy legalább is ezt gondolják az unió polgárai egy felmérés szerint. A brüsszeli elit csak saját zsebének a kitömésével foglalkozik – írja a V4NA Hírügynökség.

A felmérésben részt vevők szerint Brüsszel a törvényszegésektől sem riad vissza, ha saját érdekeit kell bebiztosítania.

Az európai uniós állampolgárok jelentős része egyetért abban, hogy Brüsszel egyik legfőbb célja, hogy még jobban kitömje a már egyébként is gazdag mecénásai, politikusai és lobbistái zsebét, ettől pedig gyakran akkor sem riadnak vissza, ha törvényt kell szegni.

Az Ipsos felmérése rámutatott, hogy összességében

az európai uniós országok állampolgárainak 52 százaléka gondolja úgy, hogy az uniós szabályozások és törvények a brüsszeli elitnek segítenek még jobban meggazdagodni.

Nem csak a kelet-európaiak vannak ezen a véleményen, hiszen még Belgiumban is az állampolgárok fele szerint az EU csak a brüsszeli elitnek kedvez, miközben az átlagembereket teljesen elfelejtik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában