Ország-világ

2020.12.01. 11:25

Megszavazta a parlament az új családtámogatási intézkedéseket, újabb részletek derültek ki (videó)

Az országgyűlés több, a családosokat érintő törvényt fogadott el keddi ülésén. Novák Katalin közösségi oldalán ismertette a legújabb tudnivalókat.

Budapest, 2020. november 2. Novák Katalin családokért felelõs tárca nélküli miniszter azonnali kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. november 2-án. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

„Ma fontos döntéseket hoztunk, osszák meg másokkal is!” – írta közösségi oldalán Novák Katalin. A családokért felelős tárca nélküli miniszter ismertette, mely törvényeket szavazta meg az országgyűlés keddi ülésén:

  • Mától törvény garantálja, hogy július elseje után a kismamák szülési szabadságuk első hat hónapjában a korábbi nettó keresetüknél magasabb összeget kapnak. Ez a CSED 100 program.
  • Mától törvény garantálja azt is, hogy január elsejétől 27%-ról 5%-ra csökken az új építésű ingatlanok áfa-ja.
  • Mától törvény garantálja, hogy nem kell megfizetni az illetéket azoknak, akik CSOK-ot vesznek igénybe új, vagy használt ingatlan vásárláshoz és gyermeket nevelnek.
  • A miniszter külön videóbejegyzésben válaszolta meg a családokat érintő legfontosabb kérdéseket. Íme, az otthonteremtési program újabb részletei:

    Borítókép: Novák Katalin

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában