Mindenre készen

2017.08.15. 16:52

Elfogadták augusztus 20-a biztosítási tervét

Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára, az operatív törzs (OT) vezetője kedden, Budapesten számolt be a biztosítási tervekről. Az Országos Meteorológiai Szolgálat osztályvezetője szerint a hétvégén átvonuló hidegfront miatt hevesebb időjárási eseményekre is számítani lehet.

Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat osztályvezetője azt mondta: a hétvégén várható hidegfront átvonulása még nem kiszámítható, de kérdésre válaszolva hozzátette: mint minden hőséget lezáróan, most is „megvan az esélye komolyabb, heves időjárási eseményeknek”.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Mentőszolgálat képviselői elmondták: szokás szerint megerősített szolgálattal készülnek az ünnepre.

Az Országos Rendőr-főkapitányság főosztályvezetője terrorveszéllyel kapcsolatos kérdésre válaszolva azt mondta: a biztosítási tervnek ez is része, így például minden biztosítási helyszínen gépjárművel is készen állnak arra, hogy blokkoljanak egy esetleges támadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában