George H. W. Bush búcsúztatása

2018.12.06. 17:03

Orbán Viktor az amerikai nagykövetségen rótta le kegyeletét

A magyarok mindig hálásak lesznek mindazért, amit Bush elnök tett a vasfüggöny lebontásáért.

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Szecsődi Balázs

A budapesti amerikai nagykövetségen megnyitott részvétnyilvánító könyvben tett bejegyzéssel rótta le kegyeletét George H. W. Bush volt amerikai elnök emléke előtt Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A kormányfőt David Cornstein, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete fogadta a bejáratnál, majd a kondoleálás után megbeszélést folytattak egymással – közölte a sajtófőnök.

Mint korábban megírtuk, George Herbert Walker Bush halálát követően Orbán Viktor azonnal levelet írt a gyászoló családnak.

„Mély szomorúsággal hallottuk, hogy George Herbert Walker Bush, a nagyszerű amerikai hazafi, Magyarország barátja távozott közülünk. Kérem, fogadják őszinte személyes részvétemet és egyben az egész magyar nemzetét – írta akkor a miniszterelnök.

Levelében kifejtette:

”a magyarok mindig emlékezni fognak rá, és hálásak lesznek mindazért, amit Bush elnök tett a vasfüggöny lebontásáért, valamint Magyarország és Közép-Európa felszabadításáért a szovjet elnyomás alól.

Magyarországon 1989-ben tett látogatása reményt és bátorítást adott nekünk egy kritikus pillanatban – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve:

„soha nem fogjuk elfelejteni tiszteletre méltó és szilárd elhatározását, hogy történelmi változások menjenek végbe régiónkban.”

Gondolataink és imáink a Bush-családdal vannak ezekben a nehéz időkben – zárta levelét a kormányfő, aki a halálhírt követően Facebook-oldalán egy olyan képet is publikált, amelyen együtt látható a most elhunyt amerikai elnökkel.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az amerikai nagykövetségen megnyitott részvétnyilvánító könyvben tett bejegyzéssel rója le kegyeletét George H. W. Bush volt amerikai elnök emléke előtt 2018. december 6-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában