Hagyományőrzés

2019.03.07. 13:52

Orbán Viktor az új európai szövetségről: „csigavér, higgadtság!”

A kormányfő szerint az európai parlamenti választás közeledtével mindenki más hőfokon ég, ami érthető. Reakciója a Magyar Nemzetnek szólt, a lap ugyanis vezércikkében a nemzet, a kereszténység és a hagyományos családmodell védelmére szólított fel – feledni kívánva a megalázó egyezkedést az Európai Néppárttal.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az európai parlamenti választás közeledtével érthető a kampányláz, a türelmetlenség és az izgalom fokozódása, de ami most kell, az csigavér, higgadtság – reagált Orbán Viktor miniszterelnök az MTI megkeresésére azokra a sajtóhírekre, melyek szerint a néppárti tagság helyet új európai, bevándorlást ellenző szövetséget kellene létrehoznia a Fidesznek.

A Magyar Nemzet Új szövetséget! című csütörtöki vezércikkében az olvasható:

„a néppárt a szocialistákat és a liberálisokat választotta, nekik akar megfelelni. A Fidesznek egy útja maradt: az új szövetség útja.

Orbán Viktor és a Fidesz lépjen ki az Európai Néppártból, és kössön szövetséget Matteo Salvinivel, az osztrák Szabadságpárttal, valamint a lengyel kormánypárttal! Ez ma Európa és a magyarság érdeke.”

A lap azt is kifejti: új szövetséget csak úgy lehet kötni, ha a régit felbontjuk.

„Elérkezett az idő, hogy a Fidesz befejezze a megalázó egyezkedést az Európai Néppárttal. A néppárt már nem Helmut Kohl pártja. A mai néppárt nem különböztethető meg sem a szocialistáktól, sem a liberálisoktól. Ugyanazt mondják, ugyanúgy. Készen állnak az európai nagykoalícióra.”

A vezércikk felvetését megmagyarázandó éles kritikával illeti a Európai Néppárt mai irányvonalát is, kifejtve:

„a néppárt már nem védelmezi sem a nemzetet, sem a kereszténységet, sem a hagyományos családmodellt, sem bármely, néven nevezhető európai hagyományt. A néppárt mára a beteg liberalizmus kiszolgálója lett.”

Ez a liberalizmus pedig azért beteg – olvasható a vezércikkben -, mert mára hadat üzent az ember mindhárom meghatározó identitásának.

„Felszámolta az európai, a nyugati ember vallási identitását, felszámolja az európai, nyugati ember nemzeti identitását és készül felszámolni az európai, nyugati ember nemi identitását. Ezzel kell szembenézni és ezt kell mindenekelőtt kimondani. E három identitás nélkül ugyanis nincsen Európa, nincsen európai kultúra, euró­pai civilizáció.”

Orbán Viktor, aki eddig is élharcosa volt a valódi Európának, most

nem árulhatja el ezt az Európát és a valódi európai értékeket egy önmagát megtagadó néppárt kedvéért, a konzervativizmusnak, a kereszténységnek, a kohli örökségnek hátat fordító néppárti politikusok vérlázító ultimátumai miatt

- olvasható a Magyar Nemzet vezércikkében.

Borítókép:

Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszéde közben a Várkert Bazárban 2019. február 10-én.

MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában