rend van a végeken

2018.03.16. 19:19

Orbán Viktor: kerítés nélkül évi több tízezer migráns érkezne Magyarországra

A kerítés fizikai erőszak nélkül is megvédi hazánkat.

Ezt a miniszterelnök jelentette ki, miután pénteken a magyar-szerb határnál található Tompán járt. A Facebook-oldalára feltöltött videón a kormányfő emlékeztetett arra, hogy 2015-ben „milyen áradat zúdult be a föltartóztatás és megállítás minden esélye nélkül Magyarországra”.

„Rossz érzés volt, hogy kiszolgáltatottnak éreztük a hazánkat, de aztán megépítettük a kerítést, ezt ma megnéztem, saját szememmel láthattam, hogy ez egy komoly építmény, a világ bármely országa megirigyelhetné”

- jelentette ki, hozzátéve: a kerítés képes arra, hogy fizikai erőszak nélkül is megvédje Magyarországot.

Orbán Viktor elmondta: meghallgatta a rendőri vezetőket, beszélt a szolgálatot teljesítő rendőrökkel is a határon. Az ő adataik szerint 2017-ben, ha nem lett volna a kerítés, akkor több mint 44 ezer ember lépett volna illegálisan Magyarország és Európa területére.

Ez a kerítés nem csak Magyarországot, hanem egész Európát védi – emelte ki. „Mi építettük, mi fizettük, elvárjuk, hogy az EU fizesse meg ennek az árát, legalább olyan mértékben, mint amilyen mértékben őket is védi” – közölte.

A kormányfő elmondta: jó érzésekkel megy vissza Budapestre, úgy látja, hogy a határon rend van, nem csak a fizikai akadály működik, hanem kiválóan kiképzett, felkészített és kötelességtudó rendőrök és katonák teljesítenek ott szolgálatot.

Borítókép: Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában