sérültekről nem tudni

2019.05.21. 18:23

Leégett a békéscsabai István-malom épülete

A tűzoltók nagy erőkkel, gyorsan megérkeztek, de a lángok olyan sebesen terjedtek, hogy nem tudták megmenteni a műemléképületet.

Békéscsaba, 2019. május 21. Tûzoltók az egykori békéscsabai István-gõzmalomnál, amely kigyulladt 2019. május 21-én. A malmot 1853-ban építették, a termelést 2005-ben állították le. Az épület 1915-ben egyszer már leégett. MTI/Lehoczky Péter

Forrás: MTI

Fotó: Lehoczky Péter

Leégett az egykori István-malom épülete kedden Békéscsabán – írja a Beol.hu békési hírportál, amely látványos galériát is közzétett a lángoló épületről.

A belvárosban található malomépület kedd délután 17 óra körül gyulladt ki, és a lángok annak ellenére átterjedtek az épület összes szintjére, hogy a tűzoltók nagy erőkkel, gyorsan a helyszínre érkeztek: az oltási munkálatokat 15 tűzoltóautóval, 2 létrás magasból mentő autóval 67-en végezték. Este fél 7-re összeomlott a tetőszerkezet; az épület mind a hat szintjének födémszerkezete beszakadt.

A több mint százéves, több éve üresen álló, magántulajdonban lévő ipari műemlékhez ötös, kiemelt fokozatban riasztották a tűzoltókat, akik Békéscsaba mellett hat településről érkeztek a helyszínre.

A katasztrófavédelmi mobil labor egészségre káros gázkoncentrációt nem mért és sérültekről sincs információ.

Borítókép: Tűzoltók az egykori békéscsabai István-gőzmalomnál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában