Hadsereg

2021.05.23. 15:00

Orosz tankokat és páncélozott járműveket kapott Szerbia

Oroszország katonai-műszaki segítségnyújtás keretében korszerűsített T-72MS harckocsikat és BRDM-2MS páncélozott felderítő és járőröző járműveket szállított le Szerbiának – közölték vasárnap orosz hírügynökségek.

Nisben adták át ünnepélyes keretek között a haditechnikát a szerb hadsereg 3. gépesített dandárjának, jelen volt Alekszandr Fomin és Nyikolaj Pankov orosz védelmi miniszterhelyettes, valamint Nebojsa Stefanovic szerb miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter, Milan Mojsilovic vezérkari főnök és a szerb hadsereg legfelsőbb katonai vezetése. A tudósítások az átadott katonai járművek számáról nem tettek említést.

Fomin arról biztosította a szerb felet, hogy Moszkva továbbra is fejleszteni és erősíteni fogja a kétoldalú kapcsolatokat, és minden lehetséges segítséget megad a szerb fegyveres erők modernizálásához. Csütörtökön egyébként orosz-szerb terrorellenes gyakorlat kezdődött Szerbiában, amely kedden ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában