Ország-világ

2021.11.09. 14:55

Oslóban lelőttek egy férfit, aki késsel rontott járókelőkre, rendőrökre (videó)

A férfi nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, tavaly decemberben a bíróság pszichiátriai kezelésre kötelezte egy szintén Oslóban elkövetett késes támadás miatt.

Police officers stand at the site where a person was shot by police at Bislett in Oslo, Norway, on November 9, 2021.

Forrás: NTB / AFP

Fotó: Stian Lysberg Solum

A norvég rendőrség kedden agyonlőtt Oslóban egy férfit, aki félmeztelenül, késsel rontott a járókelőkre, majd rátámadt az elfogására kiérkezett rendőrökre is.

A hatóság tájékoztatása szerint az incidensben egy rendőr könnyebben megsebesült.

Torgeir Brenden rendőrségi szóvivő szerint a hatóságok reggel kaptak bejelentést a késsel fenyegetődző férfiról, aki elszaladt a helyszínre érkező rendőrök elől. A járőrautó üldözőbe vette, majd amikor a gépkocsi egy épület előtt lefékezett, hogy útját állja a támadónak, a férfi a szóvivő szerint az autó felé rohant. A lövéseket ezt követően adták le, egyelőre azonban nem világos, milyen körülmények között.

Norvég sajtóértesülések szemtanúkra hivatkozva hat lövésről adtak hírt.

Egil Joergen Brekke felügyelő újságíróknak azt mondta: egyelőre semmi nem utal terrortámadásra, és az elkövető vélhetően egyedül követte el tettét.

Hozzátette, hogy a férfi „nem volt ismeretlen a hatóságok előtt”, illetve elmondta azt is, hogy vizsgálják a tűzharc körülményeit, illetve a fegyverhasználat jogosságát.

Jóllehet a rendőrség nem fedte fel a támadó személyazonosságát, a Verdens Gang című norvég napilap szerint az elkövető egy harmincas éveiben járó orosz férfi volt, akit tavaly decemberben a bíróság pszichiátriai kezelésre kötelezett egy szintén Oslóban elkövetett késes támadás miatt.

Októberben egy 37 éves, dán állampolgárságú férfi íjjal és más, pontosabban meg nem határozott fegyverrel támadt áldozataira, főleg egy élelmiszer-áruházban a délnyugat-norvégiai Kongsbergben, a támadásban öten meghaltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában