Ország-világ

2021.05.03. 06:01

Itt a magyarérettségi megoldókulcsa!

A SuliLife.hu megszerezte és közzé is tette a 2021-es magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi megoldókulcsát.

Budapest, 2021. május 3. Diákok a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán a fõvárosi Szent István Gimnáziumban 2021. május 3-án. Ezen a napon - a járványügyi szabályok betartásával - országszerte megkezdõdtek az írásbeli érettségi vizsgák. Az elsõ érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten 71 ezren, emelt szinten mintegy kétezren adnak számot tudásukról. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A megoldásokat IDE KATTINTVA lehet végignézni.

Az érettségizők május 3-án, reggel 9 órakor kezdték kidolgozni a 2021-es magyar nyelv és irodalom érettségi feladatsorát. A teljes vizsgasor megoldására összesen 240 percük, azaz 4 órájuk volt. Az Oktatási Hivatal adatai alapján idén 71 121 fő tesz középszintű és 2 380 fő tesz emelt szintű érettségit. A vizsgaidőszakban összesen 72 303 végzős középiskolás érettségizik.

Az érettségin elsőként egy 90 perces feladatsort kellett kitölteniük a vizsgázóknak. Ennek a résznek az első fele egy szövegértési feladat, a második pedig egy érvelés vagy gyakorlati szövegalkotás volt. Itt összesen 50 pont szerezhető, azaz a maximális pontszám fele. Ezt követően, a második részben egy műértelmező szövegalkotási feladat következett. Ennek a feladatnak a teljesítésére 150 perc állt rendelkezésre. Itt összesen 40 pont szerezhető. A maradék 10 pontból nyolcat a helyesírással, kettőt pedig az írásképpel lehet szerezni.

Kodácsi Boglárka magyartanár a SuliLife-fal közösen az érettségit követően jelentkezett a feladatok nem hivatalos megoldásával és videóban azok magyarázatával.

A magyarérettségi hivatalos megoldásait május 4-én reggel teszi közzé az Oktatási Hivatal.

A magyar-, a matematika- és a történelemérettségi három napjáról a SuliLife percről percre tudósítást ad, amelyet ide kattintva tud követni.

Borítókép: Diákok a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán a fővárosi Szent István Gimnáziumban 2021. május 3-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában