erőszakos zavargás

2021.01.16. 19:30

Radikális baloldaliak egyszer már szétverték Washingtont beiktatás közben

A Nemzeti Gárda biztosítja majd Joe Biden, megválasztott amerikai elnök beiktatási ceremóniáját január 20-án. Pár évvel ezelőtt Donald Trump beiktatása alatt azonban radikális baloldaliak zavargásokat rendeztek Washingtonban.

Az amerikai hatóságok szavatolják a biztonságot a megválasztott elnök, Joe Biden január 20-ai beiktatási rendezvényén Washingtonban. A beiktatási ceremóniára a Nemzeti Gárda 25 ezer tagját vezényelték az Egyesült Államok fővárosába. Elsősorban védelmi, logisztikai és kommunikációs feladatok ellátásánál számítanak rájuk. A hatóságok attól tartanak, hogy erőszakos zavargások törnek majd ki a beiktatás alatt – számol be a V4NA.

Négy évvel ezelőtt, Donald Trump beiktatási ceremóniáját radikális baloldaliak akciói tarkították. Bár a tüntetések békésen indultak, hamar erőszakba fulladtak.

A zavargások során feketébe öltözött rendbontók kövekkel és üvegekkel dobálták meg a rendőröket, akik könnygázzal válaszoltak.

Az erőszakos baloldaliak kirakatokat törtek be, és autókat gyújtottak fel. Továbbá kisebb barikádokat is emeltek szemetesekből és padokból az utcákon. Ezeket is felgyújtották.

Az összecsapásokban hat rendőr megsérült, 217 demonstrálót pedig letartóztattak.

A beiktatáson Donald Trump elnök nem vesz részt, Mike Pence alelnök viszont már jelezte, hogy jelen lesz az eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában