bizonytalan részletek

2018.02.25. 22:38

Robbanás volt az angliai Leicesterben

Valószínűleg robbanás történt vasárnap este a közép-angliai Leicester városának egyik kis vegyesboltjában. A kétszintes épület a helyszíni beszámolók szerint kigyulladt és teljesen összeomlott. A helyszínről négy sérültet vittek kórházba, a rendőrség szerint nincsenek terrorcselekményre utaló jelek.

Leicester, 2018. február 26. Tûzoltók a közép-angliai Leicesterben történt robbanás helyszínén 2018. február 25-én. Helyszíni beszámolók szerint egy vegyesbolt kigyulladt és teljesen összeomlott. A helyszínrõl négy sérültet vittek kórházba, a rendõrség szerint nincsenek terrorcselekményre utaló jelek. (MTI/EPA/Tim Keeton)

A Leicestershire megyei rendőrség vasárnap éjszakai Twitter-üzenetében nem esik szó robbanásról, a rövid tájékoztatás szerint a sürgősségi szolgálatoknak „tűzesettel van dolguk”. A közlemény szerint az incidenst a rendőrség a tűzoltósággal együtt vizsgálja.

A rendőrség kérte, hogy a lakosság „kerülje a találgatásokat”, hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy az eddigi vizsgálat semmiféle olyan nyomot nem tárt fel, amelynek alapján az incidens a terrorizmushoz lenne köthető.

A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) vasárnap éjjel közölte, hogy eddig négy válságos állapotú sérültet szállítottak a Leicester Royal Infirmary kórházba. A szolgálat kérte, hogy a kórház sürgősségi ellátó részlegét csak azok keressék fel, akiknek ténylegesen azonnali orvosi beavatkozásra van szükségük.

Egybehangzó vasárnap esti brit médiaértesülések szerint az üzlethelyiségben egy lengyel élelmiszerbolt működött.

Az épület előtt egy fedett buszmegálló is volt, amely a helyszíni fényképfelvételek szerint szintén romba dőlt.

A rendőrség lezárta a helyi főút egy szakaszát, hatvan környező épületet kiürített és arra kérte az embereket, hogy kerüljék el a környéket.

Borítóképünkön tűzoltók a közép-angliai Leicesterben történt robbanás helyszínén február 25-én.

Forrás: MTI / EPA / Tim Keeton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában