Üzenet

2020.09.16. 18:27

Semjén Zsolt az RMDSZ jelöltjeinek a megválasztására buzdítja az erdélyi magyarokat

Egy, a közösségi oldalán szerdán közzétett videóüzenetben a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jelöltjeinek a megválasztására buzdítja az erdélyi magyarokat a szeptember 27-i romániai helyhatósági választásokon Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Az üzenetet az RMDSZ is megosztotta közösségi oldalán és eljuttatta a sajtónak.

Semjén Zsolt elmondta:

az RMDSZ és a magyar kormány együttműködése számtalan eredményt hozott.

Ezek között a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) létrehozását, az óvodák építését, a kulturális és más természetű támogatásokat és az erdélyi gazdaságfejlesztő programot említette. Hozzátette: ezek nem valósulhattak volna meg az RMDSZ segítsége és az RMDSZ által biztosított keretek nélkül.

A miniszterelnök-helyettes úgy vélte: a választásokon a román pártok próbálják megszerezni a magyarok szavazatait, de nem érdekli őket a magyar közösség. Amikor a hatalom közelébe kerülnek, a magyar közösség szempontjaira már nem figyelnek.

Hasonlónak tartotta azt a helyzetet, amikor esélytelen magyar jelöltek indulnak. Úgy vélte: ezek elvihetnek szavazatokat, de a magyar közösség ügyét biztosan nem mozdítják elő.

Megtapasztalhattuk, hogy Erdélyben végső soron, történetileg nézve is, az RMDSZ az egyetlen olyan párt, olyan szervezet, amelyik képes a magyarok megvédésére, a magyar érdek védelmére. Azt tudom mondani önöknek, hogyha én édesanyám révén román állampolgár lennék, akkor az RMDSZ jelöltjeire szavaznék. Arra kérem önöket is, hogy támogassák az RMDSZ jelöltjeit

fogalmazott videóüzenetében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában