Éber hatóságok

2019.04.17. 18:59

Spanyolországban készült támadásra az elfogott terrorista

A marokkói hatóságok elfogtak egy feltételezett dzsihádista terroristát, aki a gyanú szerint a spanyolországi Sevilla városában készülhetett támadásra – közölte a spanyol belügyminisztérium szerdán.

A szaktárca rövid közleményében mindössze annyit írt, hogy az illető sevillai lakásában házkutatás zajlik, de nem adott részletesebb tájékoztatást a gyanúsított személyéről, sem a nyomozásról, amelyet a két ország rendőri és hírszerzési szervei közösen folytattak.

A belügyminisztérium emellett beszámolt arról, hogy a húsvéti ünnepek, majd az azt követő általános parlamenti választások miatt a múlt héten megerősítette a rendvédelmi szervek készültségét a biztonság garantálása érdekében.

Fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani például a közlekedési csomópontoknál, tömegrendezvények és vallási események helyszínein.

Spanyolországban a húsvét a belföldi és külföldről érkező turizmus számára is nagy vonzerővel bír. Az ünnepek alatt rengetegen vannak az utcákon és vesznek rész a látványos külsőségek közepette zajló katolikus körmeneteken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában