sorsdöntő választás előtt

2019.03.25. 15:19

Steve Bannon: jelenleg Orbán Viktor Európa egyik legfontosabb politikusa

Donald Trump korábbi főtanácsadója a spanyol El País napilapnak adott interjújában kifejtette, hogy Európa élvonalában jelenleg Orbán Viktor és Matteo Salvini áll, továbbá hogy a nemzeti pártok hamarosan nagy győzelmet arathatnak a globalista erőkkel szemben.

Forrás: AFP

Fotó: Michal Cizek

Az amerikai elnök egykori politikai tanácsadója jelenleg Rómában él és dolgozik. Steve Bannon szerint a Salvini vezette Liga továbbra is szárnyalni fog a választásokon – szemlézte a 888.hu.

A politikai tanácsadó elmondta: a májusi európai parlamenti választás sorsdöntő lesz. Úgy látja, hogy a nemzeti szuverenitást támogató oldal előre fog törni, továbbá

szerinte az Európai Parlament (EP) mandátumainak harmadát nyerhetik el a nemzeti, bevándorlásellenes pártok.

Megérti, hogy mennyiben megváltozna az Európai Parlament, ha az Orbán, Salvini és Le Pen vezette pártok kerülnének a többségbe? – tette fel a költői kérdést.

Az Európai Egyesült Államok eszméjének kitalálói azt szeretnék, hogy a nemzeteket adminisztratív egységekké alakítsák át, és ezzel elvegyék a szuverenitásukat. Macron és a globalisták bevándorlókat és közös hadsereget akarnak – hangsúlyozta.

Hozzátette, hogy rendszeresen beszél a Liga politikusaival, és Salvinivel is nagyon jó kapcsolatot ápol.

Orbán Viktor és Matteo Salvini ma a két legfontosabb európai politikus„

– emelte ki később.

Steve Bannon még tavaly nyáron jelentette be, hogy ”A Mozgalom„ (”The Movement„) néven egy olyan alapítványt hoz létre, amely több módon is segítené a 2019-es európai parlamenti választásokon induló jobboldali, hazafias és bevándorlásellenes pártokat. Még nyáron úgy fogalmazott: reméli, hogy a választások után élre törnek a jobboldali pártok és képviselőik csatlakozni fognak az általa kezdeményezett tömörüléshez.

Bannon a mostani interjúban elmondta, az egységes európai mozgalom élére Orbán Viktor és Matteo Salvini lenne a logikus döntés.

Borítókép: Steve Bannon 2018. május 22-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában