Szörnyű baleset

2018.07.06. 19:58

Szakadékba zuhant egy teherautó Nepálban

Legkevesebb 20 ember meghalt, tizenkét sérültet mentőhelikopterrel szállítottak a közép-nepáli Pokhara kórházába, állapotuk válságos.

Megcsúszott az úton, és 50 métert zuhanva a szakadékba csapódott pénteken egy útépítőmunkásokat szállító teherautó Nepál északi részén, Musztáng körzetben – közölte a helyi rendőrség.

A 32 utast szállító jármű egy keskeny, aszfaltozatlan országúton haladt, de lesodródott az úttestről, és a szakadékba zuhant – részletezték. Mint közölték, a baleset oka egyelőre nem ismeretes, de az előzetes feltételezések szerint az váltotta ki, hogy a teherautó túlságosan nagy sebességgel haladt, és elvesztette egyensúlyát.

A szerencsétlenségben életét vesztette a jármű vezetője is.

Az áldozatok egy autópálya építésén dolgoztak a kínai határnál. Ebédszünetről tartottak vissza az építkezés helyszínére.

A közúti balesetek nagyon gyakoriak Nepálban: évente mintegy 1800-an esnek áldozatul. Az ok az utak rossz állapota és a hegyi utak veszélyessége, valamint az, hogy a járművek gyakran rossz állapotban, zsúfoltan közlekednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában