a probléma gyökere

2019.02.18. 11:05

Szakértő: Afrikán belül kell megoldást találni a migrációra

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa, Pásztor Szabolcs szerint Afrika stabilizálása nélkül nem lehet megfékezni az illegális migrációt.

Pásztor Szabolcs az M1-en a Migrációkutató Intézet elemzése alapján hétfőn azt mondta, Észak-Afrika stabil pontja jelenleg Marokkó, amely sokat tehet azért, hogy ellenőrizze és kézben tartsa a migrációs folyamatokat. Marokkó jól betölti határvédelmi szerepét – jegyezte meg.

Kiemelte: a fiatal munkanélküliek kivándorlása ellen megoldás lehet, ha nő a hozzáadott értéke azoknak az afrikai vállalatoknak, amelyek terméket vagy szolgáltatást állítanak elő. Ezzel érdemben jönnének létre munkahelyek.

Afrika problémáira – hangsúlyozta – a kontinensen belül kell megoldást találni. Fontos lenne, hogy Afrika egyre inkább integrálódjon a nemzetközi kereskedelembe, mert jelenleg csak nyersanyagexport történik a kontinens sok országából – tette hozzá Pásztor Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában