Ország-világ

2020.10.25. 08:37

Szavazásra buzdítja a külügyminiszter a kárpátaljai magyarokat

Minél több magyar szavazat szükséges ahhoz, hogy a jövőben is legyen beleszólásuk saját közösségük jövőjének alakításába – írja a külügyminiszter.

Ma újabb fontos választásra kerül sor a határon túl élő magyarság szempontjából, ugyanis ma tartják az önkormányzati választást Ukrajnában. Ma tehát az urnákhoz járul a kárpátaljai magyarság is – írja Facebook posztjában a magyar külügyminiszter.

Remélem, minél több magyar leadja a szavazatát, hiszen csak így biztosítható, hogy a jövőben is legyen beleszólásuk saját közösségük jövőjének alakításába.

Minél többen ott kell lenni, hogy ne dönthessenek a kárpátaljai magyarokról a kárpátaljai magyarok nélkül. Egyetlen magyar szervezet, a KMKSZ indul a Kárpátaljai Megyei Tanácsba való bejutásért, és rossz lenne, ha a magyarok megyei szintű képviselet nélkül maradnának.

Nem véletlenül szegeződik sok tekintet Beregszászra, hiszen Babják Zoltán polgármester remek munkát végzett, jó lenne, ha folytathatná.

Fontos információ, hogy azok a kárpátaljaiak, akik Magyarországon tartózkodnak, hazamehetnek szavazni és visszatéréskor mentesülnek a karantén-kötelezettség alól, a könnyebb átjutás érdekében pedig ismét üzemel a barabási határátkelő.

Hajrá, magyarok!!!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában