Ország-világ

2021.04.27. 05:45

Szijjártó: 480 ezres Szputnyik-szállítmány érkezett

Ahhoz, hogy visszaadjuk az embereknek a normális életkörülményeiket, arra van szükség, hogy az európai szinten eddig is éllovas oltási ütemet tovább fokozzuk, ez pedig csak oltóanyagokkal lehetséges – közölte a külügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóban.

A kormány teherszállító repülőgépe 480 ezer Szputnyikkal a fedélzeten érkezett Budapestre, ebből 200 ezer első komponensű oltóanyag van, amellyel Oroszország teljesítette a szerződésben vállalt kötelezettségeit az első komponensű oltások tekintetében – mondta Szijjártó Péter, majd hozzátette: ezáltal egymillió ember kaphatja meg a Szputnyik oltását.

A gépen van még 280 ezer második komponens, ezzel most már minden Magyarországon lévő első komponens utáni második komponens is megérkezett. Tehát mindenki, aki eddig megkapta az első oltást a Szputnyikból, meg tudja kapni a második adagot is – jelentette ki.

Már csak egy 200 ezres orosz szállítás van hátra, ez majd néhány hét múlva érkezik, ez a ma beérkező 200 ezer első komponens második komponense lesz.

A miniszter hangsúlyozta: „Az idő bebizonyította, hogy helyes döntést hoztunk, amikor úgy döntöttünk, hogy Oroszországból is vásárolunk oltóanyagokat, hiszen ha ezt nem tettük volna meg, ma egymillió emberrel lennének kevesebben biztonságban.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában