Életre szóló kaland

2018.09.10. 19:11

Szülőnek lenni jó - indul a kormány családbarát kampánya

Novák Katalin közlése szerint a kampány során fél- és egyperces filmekkel hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy gyermeket nevelni jó.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Koszticsák Szilárd

Szülőnek lenni jó címmel másfél hónapos családbarát kampány indult – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

Novák Katalin közlése szerint a kampány során fél- és egyperces filmekkel hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy gyermeket nevelni jó, „egy életre szóló kaland”. Ezek a kisfilmek oldottan próbálnak választ adni a fiatalok családalapítással kapcsolatos dilemmáira – fogalmazott a politikus.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy 2018 a családok éve, és a kormány nem csak szavakban áll a családok mellett.

A Köldökzsinór-program a határon túl született magyar gyerekeknek nyújt támogatást; azok a fiatalok, akik felsőoktatási tanulmányaik alatt vállalnak gyermeket, két évig jogosultak gyedre, az első gyermek után felfüggeszthetik a diákhitel törlesztését, ha megszületik a második gyermek, akkor mentesülnek a diákhitel felének megfizetése alól, a harmadik után pedig egyáltalán nem kell visszafizetniük – sorolta a kormány családbarát intézkedéseit Novák Katalin.

Hozzátette: a harmadik és további gyermekek után a jelzáloghitelből egy-egy millió forintot átvállal az állam, valamint ingyenes a nyelvvizsga és a KRESZ-vizsga a fiatalok számára.

És még lesznek további meglepetések, a családtámogatási rendszer bővülni fog – ígérte.

A családok mellett állunk – hangoztatta az államtitkár. A kormány a családszervezetekkel, az egyházakkal és az önkormányzatokkal összefogva támogatja a családalapítást, a gyermekvállalást és gyermeknevelést – mondta Novák Katalin.

Borítókép: Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár ismerteti A családban élni jó elnevezésű új kormányzati kampányt a budapesti Fröccsterasz szórakozóhelyen 2018. szeptember 10-én.

Forrás: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában