Következményei lesznek

2019.04.28. 17:50

Tájékoztató akciót indít Bangóné patkányos mondatáról a Fidesz

A nagyobbik kormánypárt a közösségi oldalára feltöltött rövidfilmmel többlépcsős tájékoztató akciót indít, és a magyar emberekhez fordul, mert úgy gondolják, hogy Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) országgyűlési képviselő kijelentése után téved a képviselő, a pártja és az ellenzék is, ha azt hiszik, ilyen eset következmények nélkül maradhat.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnapi balatonfüredi sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a szocialista politikus egy pénteki televíziós interjúban patkánynak nevezte a Fidesz támogatóit, ami szerinte „felháborító, elfogadhatatlan és mélyen sértő” magyar emberek milliói számára. Véleménye szerint Bangóné ezzel a kijelentésével átlépett egy olyan határt, amelyet nem lehet, mert nem szabad embereket megalázni akkor sem, ha politikai ellenfél szavazóiról van szó.

Közölte: mivel pénteki és szombati felszólításuk mind a képviselő, mind pártja vezetői részéről „süket fülekre talált”, csak „kínos és gyáva magyarázkodásba kezdtek”, ezért a Fidesz első lépésben a rövidfilmmel a jóérzésű magyar emberekhez fordul, akik úgy gondolják, ilyen durva és sértő mondat nem maradhat következmények nélkül, és arra kérik őket, hogy emlékezzenek erre május 26-án, az európai parlamenti szavazás napján.

Hidvéghi Balázs kérdésre elmondta: további lépések is lesznek, attól függően, miként folytatódik a történet, mert erről „az egészen elképesztő botrányról” tájékoztatni kell a választópolgárokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában