Ország-világ

2020.06.20. 20:32

Titokban szervez kormányellenes tüntetést Karácsony

Az általa korzóvá tett rakpart közönségét használná díszletnek a főpolgármester.

A felelősséget kikerülve, titokban szervez tüntetést Karácsony Gergely vasárnap reggelre – adta hírül a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, a főpolgármester Facebook-oldalán nincs meghirdetve az esemény, ugyanakkor a Hírhugó nevű szocialista propagandaoldal mégis ezt terjesztette, arra buzdítva az olvasókat, hogy népszerűsítsék a megmozdulást.

Még a nemlétező bejegyzés szövegét is megosztották, amely szerint Karácsony azt írta, hogy szerinte a kormány büntetőhadjáratba kezdett Budapest ellen, különböző megszorításokkal.

Ugyanakkor a Facebook privát üzenetküldő alkalmazásában, a Messengeren, robot algoritmusok segítségével mégis szervez tüntetést Karácsony Gergely, ám a lap megkeresésére Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke azt állította, hogy nem tüntetésről, hanem csupán egy „akcióról” van szó, amelyről csak a korábban feliratkozott szimpatizánsok kaptak személyes értesítést.

Feltehetően Karácsony azt próbálja elkerülni, hogy szervezőként elszámoltatható legyen.

Továbbá a demonstráció tervezett helyszíne alapján abban reménykedhet, hogy az autóforgalom elől általa lezárt, és a nagyközönség, illetve a gyalogosok, kerékpározók előtt megnyitott pesti alsó rakparton teljesen más célból kint lesz néhány száz sétáló, bicikliző, pihenő, korzózó ember, akik most még nem is sejtik, hogy egy „tüntetés” díszletei lesznek.

Szombat délelőtt a Városházához közeli Városháza parkban már megjelentek a baloldali városvezetés félrevezető plakátjai arról, hogy szerintük mennyit vonna el tőlük a Fidesz-kormány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában