Választás 2018

2018.03.25. 14:08

Több mint 378 ezer külhoni magyar regisztrált a voksolásra

Összesen 378 622 magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár regisztrált a szombat 16 órás határidőig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vasárnapi adatai szerint.

Az április 8-ai országgyűlési választáson a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok csak akkor vehetnek részt, ha szombat 16 óráig kérték regisztrációjukat a Nemzeti Választási Irodánál.

Az NVI vasárnapi adatai szerint 378 622 választópolgár regisztrált, ebből 50 014-en jelezték, hogy a szavazási levélcsomagot személyesen szeretnék átvenni a kijelölt külképviseletek egyikén, 328 608-an pedig azt kérték, az NVI levélben juttassa el nekik a szavazási levélcsomagot. Az utolsó két napban mintegy háromezren regisztráltak.

Az NVI e héten kezdte postázni a szavazási levélcsomagokat. Azok a választópolgárok, akik a levélcsomag személyes átvételét kérték, hétfőtől vehetik át azokat a tizenkét kijelölt külképviselet egyikén.

A levélben szavazók csak országos pártlistára szavazhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában