Terror

2019.03.21. 08:33

Többen meghaltak az afgán fővárosban történt robbanásokban

Hat ember meghalt és 23 megsebesült csütörtökön az afgán fővárosban, Kabulban a perzsa újév alkalmából tartott ünnepségeken elkövetett robbantásokban – közölte a kormány szóvivője.

A támadások a nouruz perzsa fesztivál alatt történtek, amelyet ugyan széles körben ünnepelnek Afganisztánban, de a szélsőséges iszlamisták szerint megtartása ellentétes az iszlám tanításaival. A nouruz hagyománya az iszlám előtti időkre vezethető vissza.

Különböző jelentések érkeztek a robbanásokról, amelyek a főváros nyugati, többségében síita muzulmánok lakta negyedében történtek, a Kárt-e-Szahi szentélynél.

A belügyminisztérium szóvivője szerint aknagránátokkal lőtték a területet. A védelmi minisztérium azonban arról számolt be, hogy rakétákkal vették célba civilek otthonait és az ünnepségre összegyűlt tömeget. A tárca úgy tudja, hogy a rendőrség őrizetbe vette a támadót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában