természeti katasztrófa

2020.11.26. 09:31

Trópusi ciklon csapott le heves esőzéssel és erőteljes széllökésekkel India déli részére

Egyes területeken leszakította a házak tetőzetét, megrongálta az elektromos vezetékeket.

Trópusi ciklon csapott le heves esőkkel és erőteljes széllökésektől kísérve India déli részére csütörtökön – közölte a helyi meteorológiai szolgálat.

A tájékoztatás szerint a ciklon, amely a Nivar nevet kapta, hajnalban érkezett óránkénti 125-130 kilométeres sebességgel Puduccseri szövetségi terület partvidékére.

A viharos erejű szél haladtában fákat és elektromos póznákat döntött le, árvizeket keltett. A partra érve sebessége óránkénti száz kilométerre lassult, mozgása északi és északkeleti irányt vett a szomszédos Tamilnádu állam felé, a pusztítás nyomait hagyva maga mögött.

Egyes területeken leszakította a házak tetőzetét, megrongálta az elektromos vezetékeket. Fákat döntött le, ágakat sodort a vasúti sínekre és a közutakra – számolt be az NDTV helyi televízió.

Az állam székhelye, Csennai egyes területeit ellepte az ár, a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a nap folyamán további esőzések várhatók.

Emberek tízezreit menekítették ki biztonságos helyre, mielőtt még a Nivar elérte volna Puduccseri partvidékét és Tamilnádu államot.

A hatóságok egyben figyelmeztették a halászokat, hogy ne merészkedjenek ki a nyílt tengerre, ahol a nap folyamán zord időjárási körülmények és magas hullámok várhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában