Fejlesztés

2018.12.14. 06:52

Új fegyvereket és kényszerítőeszközöket szerzett be a NAV

Negyvenötmillió forintot költött az adóhatóság szolgálati maroklőfegyverekre és kényszerítőeszközökre, az összegből a szervezet nemrégiben 248 pisztolyt, különféle fegyveralkatrészeket és kétszáz paprikaspray-t szerzett be – értesült pénteki száma szerint a Magyar Idők. Az eszközök a pénzügyőrökhöz és a pénzügyi nyomozókhoz kerülnek.

A beszerzéseknek megvannak a maguk indokai – nyilatkozott a lapnak Leopold Róbert pénzügyőr őrnagy, az adóhatóság szóvivője. Kifejtette: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több olyan bűncselekménytípus feltárását is feladatul kapta, amelyeknél könnyen megeshet, hogy mindenre elszánt és ennek megfelelően felszerelt személyek, csoportok ellen is fel kell lépni. A hatóság látókörébe nemegyszer kerülnek olyan cigarettacsempész-bandák, amelyek ha kell, fegyverrel is megvédenék illegális üzletüket, de találtak már a NAV-osok lőfegyvert adócsalással foglalkozó bűnözőknél, és akár erőszakos drogcsempészekkel is akadhat dolga a hivatal munkatársainak.

Leopold Róbert megjegyezte, hogy a mostani vásárlással a hatóság olyan eszközöket vett, amelyeket korábban rendszeresítettek a szervezetnél. A beszerzéssel a kimerült, elhasználódott készleteket pótolták.

Az utóbbi időszakban több nagyobb adóhivatali fegyverbeszerzésről is írt a Magyar Idők. A hatóság egyebek között hozzávetőleg hatszázezer lőszert vásárolt, a több mint harmincmilliós ügyletről idén született döntés. Tavaly ezer, kiképzéshez használható festéklőszer beszerzéséért írt ki beszerzési eljárást a NAV, és szintén a múlt esztendőben vettek hetven lövedékálló mellényt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában