Ország-világ

2021.03.16. 11:24

Újabb megdöbbentő törvénysértés gyanújára bukkantak Szegeden

Szabó Bálint: potom pénzért kapott Botka Lászlóéktól palotalakást 2016-ban a Makói Járásbíróság elnöke.

Kevesebb, mint tízmillió forintért vásárolt Bittera Ádám, a Makói Járásbíróság elnöke 2016-ban patinás, gangos polgári lakást a Schäfer-palotában a szegedi önkormányzattól, itt egy hasonló ingatlant ma 50-60 millió forintért hirdetnek eladásra.

Az ügyben Szabó Bálint tartott sajtótájékoztatót, ahol a független szegedi önkormányzati képviselő arra hívta fel a figyelmet: a Makói Járásbíróság egy sor szegedi önkormányzati ügyben ítélkezett az elmúlt években – írja a Magyar Nemzet.

A Szegedi Járásbíróság bizonyított elfogultsága miatt az önkormányzati érintettségű ügyek nagy része „véletlenül” mindig éppen Makóra kerül, amelyik bíróságnak az elnöke Szeged vezetésének, Botka Lászlóéknak köszönhetően potom pénzért lett egy szegedi belvárosi palotalakás boldog tulajdonosa – erről beszélt kedden délelőtt sajtótájékoztatón Szabó Bálint független szegedi önkormányzati képviselő. A Mindenki Szegedért Mozgalom alapítója ezt annak kapcsán mondta, hogy a PestiSrácok.hu megírta: a Makói Járásbíróság sem lehet teljesen független Botka Lászlótól, hiszen annak elnöke, Bittera Ádám 2016-ban igencsak olcsón jutott hozzá a szeged önkormányzatától egy belvárosi palotalakáshoz.

Az erre vonatkozó szerződést a városi honlapon találtuk és bárki számára hozzáférhető. Ebből pedig az is kiderült, hogy a bíró úr egy patinás, gangos polgári lakáshoz a Schäfer-palotában kevesebb, mint 9 és fél millió forintért jutott hozzá, míg ugyanabban a lépcsőházban ma 50-60 millió forintért hirdetnek felújításra váró lakásokat

– írta a portál.

Hozzátették: a történet kísértetiesen hasonlít a Szeviép-ügy tanácsvezető bírájának esetéhez. Annak idején Kovalcsik Éva – akit azóta nyugdíjaztak – 12 millió forintért vásárolt belvárosi palotalakást Botkáéktól, majd tárgyalta a szegedi önkormányzati érintettségű ügyeket.

 

Szabó a sajtótájékoztatón kiemelte: a Cserepes Sori Piac kereskedőinek sem kell bemutatnia a Makói Járásbíróságot. „A nemrég Botka által bezárt és privatizálni akart piac bérlőinek vannak személyes tapasztalatai pont 2016-ból és pont a Makói Járásbíróságról. Azt, hogy az akkor született, kivétel nélkül a piacosoknak kedvezőtlen ítéletek és a cikkben szereplő, szintén 2016-ban történt, bírósági elnököt érintő „érdekes” lakásszerzés között milyen összefüggések vannak, most még mindenkinek a fantáziájára bízom” – mutatott rá Szabó, aki ugyanakkor kijelentette, hogy

hamarosan kiderül ebben az ügyben is a teljes igazság, és újabb fejek fognak hullani a Szegedi Törvényszéken.

Kilátásba helyezte azt is, hogy újra fogják nyitni a piacot, a régi, megszokott helyén.

Szabó Bálint a sajtótájékoztatón beszélt a borzalmas február 15-i nap eseményeiről is, amelyről korábban a lapnak már beszámolt. Ennek kapcsán elmondta, hogy szerinte akkor vele szemben bűnszövetségben hivatalos személy sérelmére elkövetett emberrablást valósítottak meg. „Az, hogy volt-e szándék emberölésre, azt az illetékes nyomozó hatóság feladata lesz eldönteni. Szerintem nem volt ilyen egyenes szándék, legfeljebb eshetőleges” – tette hozzá. Kitért arra is, hogy az ügyében a nyomozást a szegedi és a Csongrád-Csanád megyei rendőrök kezdték el, amit álláspontja szerint heteken keresztül nem csupán szakszerűtlenül, de akár bűnpártolást és/vagy hivatali visszaélést is megvalósítva folytathattak. „Erről adott esetben az illetékes katonai nyomozó ügyészeknek kell majd dönteniük.

Egy bizonyos: a politikailag-anyagilag-személyi összefonódások okán a jelenlegi városvezetéstől sem független, illetve nem elfogulatlan helyi és megyei rendőri szervek eljárása álláspontom szerint jogellenes; ennek felelősségét pedig valakiknek a rendőrségen is viselniük kell.

A szegedi városi és Csongrád-Csanád megyei rendőrkapitányok távozása az elmúlt hetek eseményei tükrében szerintem elkerülhetetlen, és csak idő kérdése” – tette hozzá.

A független szegedi önkormányzati képviselő a sajtótájékoztatón kijelentette: a fenyegetések és az elrablása után sem fél, és folytatja a megkezdett munkát. Egyúttal ismertette a szegedi rendszerváltás 12 pontját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában