véleményterror

2020.07.13. 16:45

Újabb Soros-ügyész tett esküt a BLM mellett

Gyűlölet-bűncselekménnyel vádolnak Kaliforniában egy párt, akik nem kötelezték el magukat a Black Lives Matter (BLM) mozgalom mellett, ráadásul a mozgalom szlogenjét és lefestették. Az ügyet kirobbantó kerületi ügyész korábban több tízezer dolláros támogatást kapott Soros György amerikai tőzsdespekulánstól.

Az amerikai Black Lives Matter tüntetések egyik megnyilvánulása, hogy hatalmas sárga betűkkel felírják a nagyvárosok aszfaltjára a mozgalom jelszavát. Ilyen festmények születtek többek között Washingtonban és Los Angelesben is, előbbi állítólag még a világűrből is látható volt.

A legutóbbi hasonló akcióra New Yorkban került sor, ahol a metropolisz polgármestere, Bill de Blasio is kivette a részét a felirat elkészítésében. A dolog érdekessége, hogy a Trump Tower elé firkálták fel a Black Lives Matter feliratot.

A „Black Lives Matter” mural was painted in front of Trump Tower in New York City on Thursday. Mayor Bill de Blasio and Rev. Al Sharpton helped paint the bold, yellow letters across 5th Ave. https://t.co/PSdS0CPK6V pic.twitter.com/ZkILZbXATI

A demokrata Bill de Blasiót 2013-ban választották meg New York polgármesterének, 2017-ben ismét neki szavaztak bizalmat a helyiek. Annak idején Soros György is de Blasiót támogatta Michael Bloomberggel szemben.

A BLM feliratok azonban sokaknál kiverték a biztosítékot. A kaliforniai Martinezben Nichole Anderson és David Nelson fekete festékkel mentek neki a helyi BLM feliratnak. A videón jól hallhatóan a BLM szimpatizánsai szidalmazni kezdik őket.

Have we decided that Karen's male counterpart's name is Ken, or is it Chad?

Either way, Martinez, Ca. Had their " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#BLM mural destroyed...within hours!pic.twitter.com/AtHyxAZXOG

A pár ellen gyűlölet-bűncselekmény miatt indult eljárás.

A helyi ügyészség közleményben tudatta, hogy 3 bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás Anderson és Nelson ellen: polgári jogok megsértése, 400 dollárt nem meghaladó vandalizmus, illetve vandalizmus vagy a graffiti elkészítéséhez szolgáló eszközök birtoklása. A közleményben tudatják azt is, hogy a BLM feliratot elkészítőknek volt engedélyük a festésre.

Az incidenst követően Anderson és Nelson ellen lejárató hadjárat indult, többek között a címük és telefonszámuk is kiszivárgott. A Fox News-nak David Nelson elmondta, hogy benne van a pakliban, hogy az állását is elveszíti.

Tucker talks to the California couple that was charged with a ‘Hate Crime’ for painting over a BLM mural. pic.twitter.com/Uv7muxEbLW

Martinez városa Contra Costa megyében található, ahol a kerületi ügyész egy bizonyos Diana Becton, az ő irodája indította el az eljárást is.

Becton 2018-ban szerezte meg ezt a pozíciót, nem kis segítséget kapva Soros Györgytől. Korabeli beszámolók szerint a tőzsdespekuláns legalább 275 ezer dollárt költött el az Észak-Kaliforniai kerületi ügyészi kampányok finanszírozására. Minden esetben olyan jelölteket támogatott, akik igazságügyi reformok bevezetése mellett álltak. A támogatásból Becton közel 50 ezer dollárt kapott. További érdekesség, hogy az afroamerikai nőt korábban plagizálással vádolták.

2018-ban egyébként Diana Becton volt az egyetlen Soros-jelölt Kaliforniában, aki győzni tudott, Sacramento megyében, Alameda megyében és San Diegóban elbuktak a tőzsdespekuláns emberei.

Nem ez az első eset, hogy egy Soros György által pénzel ügyész nekimegy azoknak, akik nem állnak ki a Black Lives Matter mellett.

Korábban St. Louise-ban a szintén Soros-pénzből kampányoló Kimberly Gardner, helyi körzeti ügyész támadta meg azt a házaspárt, akik fegyverekkel őrizték otthonukat a kertjükben elvonuló tüntetőkkel szemben.

St.Louis Couple Patricia and Mark McCloskey owners of McCloskey Law Center was pointing their assault weapons at protestors ‘claiming’ to protect their properly. Didn’t know they own the streets and sidewalks? pic.twitter.com/efsC1CKPNQ

Ez az ügy jelenleg ott tart, hogy a rendőrség több lőfegyvert is elkobzott a McCloskey házaspártól. A házkutatást követően a házaspár 50 ajánlatot kapott különböző fegyverüzletektől új AR-15-ösök beszerzésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában