Oda a becsületünk

2018.02.05. 09:31

Utasok poggyászaiból loptak a ferihegyi repülőtéren

Több külföldi utast és egy magyar házaspárt is megloptak Ferihegyen január 19-ről 20-ra virradóan sajtóértesülések szerint. Az utasoknak a poggyászaikat bolygatták meg, a magyar házaspárnak például az eljegyzési és a karikagyűrűje tűnt el a csomagjából.

Budapest, 2017. október 5. Utasok szállnak fel a Wizz Air légitársaság stockholmi járatára a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtéren 2017. október 4-én. Október végétõl változnak egyes diszkont légitársaságok kézipoggyászra vonatkozó szabályai, a Wizz Air ingyenesen enged fel egy, a korábbinál nagyobb kézipoggyászt a fedélzetre, a Ryanair fejenként kettõ helyett egy, kisméretû kézitáskát engedélyez az utastérben. MTI Fotó: Kovács Tamás

Dél-Korea budapesti nagykövetsége a közösségi oldalán közzétett posztban hívta fel a hazánkba látogató koreaiak figyelmét a visszaélésekre, miután hasonló esetek miatt több állampolgáruk is panasszal fordult hozzájuk. A bejegyzés arra figyelmeztette a Magyarországra utazókat, hogy értékeiket lehetőleg vigyék magukkal a repülőre, mert a károsultak nem számíthatnak jóvátételre.

Sajnos ezt erősítette meg a sajtónak az Írországban élő magyar házaspár férfi tagja is, aki feleségével ugyan mindent megtett azért, hogy megtalálják a felelősöket, egyelőre nem koronázta siker az erőfeszítéseiket.

A férj újságíróknak elmondta: bár a Ryanair légitársaság segítőkésznek bizonyult, arról tájékoztatta őket, nincs mit tenni, mert a lopást nem otthon, hanem még a reptéren kellett volna észrevenniük, majd a megfelelő formanyomtatványokat kitölteniük. A dublini és a budapesti reptér az ír és a magyar rendőrséghez irányította a házaspárt, akik mindkét országban feljelentést tettek.

A magyar károsultak, miután az interneten észrevették, hogy azon az éjszakán más utasokat is megloptak Ferihegyen, ismét a Budapest Airporthoz fordultak, amelynek munkatársa – a férj beszámolója szerint – lekezelően beszélt velük. Kérdésükre, hogy mit lehetne tenni, kerek perec azt a választ kapta, hogy „semmit”, majd a vonal túlsó végén ülő reptéri alkalmazott kioktatóan megkérdezte tőlük, hogy egyáltalán miért hagyták az ékszereket a bőröndjükben.

A Budapest Airport – elhárítva magáról minden felelősséget – az eset kapcsán arról tájékoztatta a sajtót, hogy munkatársai az érkező utasok csomagjaival nem találkoznak, mert azok ki- és berakodásáért az adott légitársaság földi kiszolgálást végző alvállalkozói felelnek.

Akárki is a felelős, az ügyet érdemes lenne érdemben kivizsgálni, mert az ilyen esetek amellett, hogy komoly anyagi károkat okoznak az utasoknak, hazánknak sem viszik jó hírét. Nem véletlen, hogy az egyik koreai utas, akinek az órája tűnt el a poggyászából és széttúrták a ruháit is, közösségi oldalán a világ legrosszabb repülőterének nevezte Ferihegyet, egyik ismerőse pedig kommentben azt tanácsolta honfitársainak, hogy soha ne menjenek ebbe az országba.

Borítóképünk illusztráció. MTI Fotó: Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában