kemény belső bírálat

2019.02.21. 12:12

Veszélyes a merkeli menekültpolitika a leváltott német vezető szerint

A német alkotmányvédelmi hivatal volt elnökét, Hans-Georg Maassent szó szerint kirázta a hideg, mikor a határok megnyitásáról értesült 2015-ben.

A német állam biztonságáért felelős hivatal vezetője először lépett nyilvánosság elé pártja, a Kereszténydemokrata Unió rendezvényén tavaly novemberi leváltása óta.

Hans-Georg Maassen kemény kritikát fogalmazott meg:

teljesen elhibázottnak minősítette Berlin menekültpolitikáját, ami komoly veszélyt jelent az ország biztonságára, közvetve pedig a demokratikus rend fennmaradására is.

Közel fél órás beszédében elmondta, hogy szabályosan kirázta a hideg, amikor 2015 kora őszén a határok megnyitásáról értesült – írja az infostart.

Hans-Georg Maassen
(MTI/EPA/Kay Nietfeld)

Az alkotmányvédelmi hivatal elnökeként el sem tudta képzelni, hogy százezreket engedjenek be Németországba bármiféle személyazonosító igazolvány nélkül.

Maassen utalt arra, hogy tavaly 170 ezer bűncseleményt migránsok követtek el, a szélsőséges, mindenre elszánt muszlimok száma pedig mára 2000 fölé emelkedett.

Közülük sokan a vegyi fegyveres támadásoktól sem riadnak vissza, ahogy azt több merényletkísérlet bizonyítja.

Maassen a német menedékjogi eljárást teljesen elhibázottnak, a hatóságokat pedig tétlennek minősítette, mivel továbbra is képtelenek az immár negyedmillió kiutasított migránst ténylegesen kitoloncolni az országból. Ezt figyelembe véve szerinte aggasztó, hogy a német politikusok mennyire tartanak a média bírálatairól, miközben a pártjuk előírásait követik ahelyett, hogy tudomást vennének a választóik elvárásairól.

A volt titkosszolgálati vezető szerint leváltását a baloldali erők a hozzájuk kapcsolódó média segítségével kényszerítették ki, ugyanis ezzel akarták gyengíteni az alkotmányvédelmi hivatalt.

Hans-Georg Maassent a tavalyi, chemnitzi zavargásokat követően váltották le, miután kétségbe vonta azoknak a videófelvételeknek az eredetiségét, amelyek külföldi(nek tűnő) embereket üldöző németeket ábrázoltak. A megmozdulásokat egy migránsok által meggyilkolt német asztalos esete váltotta ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában